Web Analytics Made Easy - Statcounter

حج‌ت‌الاسلام والمسلمین مجتبی صداقت معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و هیئت خبرگزاری فارس با اشاره به سریال «سرّ دلبران» گفت: جای بسیار خوشحالی است که یک اتفاق خوب در صداوسیما راجع به مسجد انجام شده است  و اینکه می‌بینیم سریال مناسبتی ماه رمضان با موضوع مسجد و نقش محوری امام جماعت در حال پخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اینکه رویکرد سازمان متبوعش به این سریال مثبت است، افزود: قطعاً برای کشور فرهنگ‌سازی در موضوع مسجد لازم است و باید از این جنس کارها بشود، با توجه به اینکه در طول تاریخ خدمات بسیاری در حوزه مساجد مشاهده می‌کنیم، لازم است که به مسجد پرداخته شود، مخصوصاً در این دوره از زمان، مساجد بسیار نیاز به فرهنگسازی دارند.

حجت‌الاسلام صداقت با بیان اینکه حضور و مراجعه مردم به مسجد به عنوان مأمن و پناهگاه جز اهداف و راهبردهای امور مساجد است، خاطرنشان کرد: البته نقدهایی هم به این سریال وارد هست، از آنجایی که هر کاری که انجام می‌شود، دارای ضعف‌هایی است، طبیعی است که انتقاداتی به آن وارد شود،‌ اما در مجموع برآیند ما نسبت به سریال «سرّ دلبران» مثبت است.

وی ادامه داد: در مورد امام جماعت و نقشی که برای برزو ارجمند در نظر گرفته شده است، با توجه به اینکه امام جماعت مسجد عملاً نقش یک بزرگتر برای محله و رهبر محله را دارد، بنابراین همه مشکلاتی که در محل است،‌ امام جماعت می‌تواند به آن ورود داشته باشد و برنامه‌ریزی ‌کند، البته نباید همه چیز را از مسجد توقع داشت،‌ بالاخره نهادها و مجموعه‌های مختلف باید وارد شود، این شائبه نباید ایجاد شود که چون حالا امام جماعت می‌تواند این کار را انجام دهد،‌ پس وظیفه مسجد هم حتماً همین است که وارد این موضوعات شود.

معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه حضور مستقیم مسجد و امام جماعت در برخی امور تبعاتی را متوجه این نهاد می‌کند، اظهار داشت: به عنوان اینکه مسجد کانون ترک اعتیاد باشد و بخواهد یکسری معتاد را داخل خودش جمع کند و محل رفت‌و آمد یکسری آدم‌ها شود یا در مورد کارتن‌خواب‌ها شب‌‌ها محلی برای خواب آن‌ها باشد،‌ در حالی که مسئول مرتبط با کارتن‌خوا‌ب‌ها شهرداری است که گرم خانه‌هایی ایجاد کند، حضور این افراد ممکن است آلودگی‌هایی را برای مسجد به وجود بیاورد که به تبع آن این مسأله موجب عدم اعتماد مردم به مسجد می‌شود.

وی گفت: مسجد باید یک محیط امن و پاکیزه باشد، در حالی که ارتباط مسجد با چنین افرادی باعث می‌شود که از کارکردهای اصل خودش غافل شود، پس لازمه آن این است که مسجد یک اقدام مؤثر انجام دهد نه اینکه خودش مستقیماً وارد شود، اینکه محوریت مسجد و امام جماعت مسجد باید به اینجا ختم شود که برنامه مستقیم و غیرمستقیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی به صورت آموزشی و تربیتی داشته باشد.

حجت‌الاسلام صداقت بیان داشت: اینکه مسجد به صورت مباشر در این حوزه‌ها باشد، حواشی زیادی برای مسجد ایجاد می‌شود که از اصلیت خودش می‌افتد، لذا اگر امام جماعت به همراه اهالی مسجد، در آسیب‌های اجتماعی درست و با تدبیر وارد شوند و اقتضائات مسجد هم درست در نظر گرفته شود،‌ اتفاقات خوبی در محله رقم می‌‌خورد که انتظار ما از مساجد هم همین است که نمونه آن را در نقش «سید سلیم» در سریال «سرّ دلبران» می‌توانیم مشاهده کنیم.

وی در پایان افزود: درباره رفتارها طلبه‌ یا روحانی جاهایی در سریال افراط و تفریط شده است، اما در کل برآیند ما برآیند مثبتی است، البته عصبانیت و پرخاشگری سید برخی موارد جای نقد است، زیرا در شأن یک امام جماعت این رفتارها نیست،‌ اینکه بخواهیم یک «روحانی طراز» را نشان دهیم، به نظرم رفتار «سید سلیم» چه با خانواده و همسرش و چه با بعضی مردم و تندمزاجی‌ها و عصبانیت‌های او یک مقدار از شأن روحانیت و طلبگی به دور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند

ایسنا/قم اختتامیه چهارمین همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم شامگاه پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با معرفی و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.

آغازگر مراسم اختتامیه احمد سلیمانی مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری قم بود، وی همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم را بزرگترین همایش در سطح مراکز استانی خواند و گفت: دفتر تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در قم با تاخیر دو ساله افتتاح شد، این تاخیر به خاطر کار ریشه‌ای بود که در ابتدای راه‌اندازی به دنبال آن بودیم و حالا در این سال‌های نتیجه‌اش را می‌بینیم.

سلیمانی همچنین یکی از دلایل رشد تئاتر در مساجد در قم را همکاری و همراهی خوب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با حوزه هنری قم دانست.

در ادامه این مراسم گواهی حضور اعضای گروه‌های حاضر در همایش به سرپرستان و مربیان آنها اهدا شد. 

هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است

سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم در این مراسم با ابراز خوشحالی از حضور در جمع پرشور بچه‌های مسجد گفت: گروه‌های نمایشی با تلاش توانستند ثابت کنند هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است. هنرمندان در انتقال پیام مجهز به ابزار روز و فراگیر هستند اما باید توجه کرد با این ابزار دچار روزمرگی نشویم. 

وی با تشکر از دست‌اندر کاران برگزاری همایش تئاتر بچه‌های مسجد گفت: خوشبختانه در استان قم شاهد رشد چشمگیر بچه‌های مسجد هستیم. باید تلاش کنیم که این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم. 

در ادامه از حجت الاسلام والمسلمین موسوی معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم به خاطر تلاش‌هایش در راستای برگزاری جشنواره تئاتر مسجد تجلیل شد.

موسوی نیز ضمن تشکر از حوزه هنری و دفتر مردمی تئاتر بچه‌های مسجد که با وجود مشکلات کار را پیش برده‌اند، تصریح کرد: جشنواره‌ای موفق است که جذب و ساماندهی، آموزش و رشد نیرو از جمله اهدافش باشد که ما این اتفاق را در این جشنواره می‌بینیم.

وی ادامه داد: تیمی که من دیدم کار خودشان را با حمایت یا بدون حمایت پیش برده‌اند و این موفقیت در سایه تلاش‌های حوزه هنری، ظرفیت بچه‌های مسجدی و در بستر مسجد اتفاق افتاده است.

معرفی برگزیدگان

در ادامه در دو بخش آقایان و بانوان در رشته‌های کارگردانی، بازیگری،‌نمایشنامه‌نویسی، موسیقی، پوستر، ‌طراحی صحنه، گریم و طراحی لباس و اکسسوار معرفی و از آن ها تجلیل شد.

همچنین دو نمایش «سرزمین زیتون» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و  «خیر و شر» از مسجد حضرت امیر المومنین(ع) به عنوان برگزیده بخش آقایان به دبیرخانه جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد.

در بخش بانوان نیز دو نمایش «امانت خورشید» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و «پروانه سفید» به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

در چهارمین همایش تئاتر مردمی بچه‌های مسجد استان قم که از ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شد ۳۶ گروه متقاضی در دو بخش آقایان و بانوان به رقابت پرداختند.

به گزارش ایسنا، این همایش توسط دبیرخانه تئاتر بچه‌های مسجد استان قم و با حمایت حوزه هنری قم و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم و با هدف بالا بردن توان فرهنگی و هنری مساجد به ویژه در حوزه تئاتر برگزار شد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهداء در نوده خاندوز و توران فارس رامیان
  • آیین گرامیداشت مقام پیشوای ششم شیعیان در شیراز برگزار شد
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • سومین حرم اهل بیت شاهچراغ (ع) در سوگ امام صادق (ع)
  • صداقت و تعامل با مردم مد نظر مسؤولان باشد
  • حجت الاسلام استاد علوی تهرانی در مسجد امیر به سخنرانی می پردازد
  • تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند